Take your game from guessing to knowing.”

Heb jij écht inzicht in jouw golfspel of gok je maar wat? Weet jij precies waar jouw sterke en zwakke punten liggen? Weet je wat je moet doen om onder de handicap 30, 20 of die vervelende 10 te komen? Waar ligt bij jou het laaghangende fruit?

Tegenwoordig hoef je niet meer te gokken, dankzij Arccos Caddie krijg je objectief inzicht in jouw golfspel. Arccos is de grootste innovatie in de golfsport na de introductie van de methodiek van Het Nieuwe Golfen 😃. In dit blogartikel leggen we je alles uit over Arccos. Helemaal onderaan vind je de connectie met Het Nieuwe Golfen- wij hebben Arccos volledig omarmd.

Arccos is een revolutionair shot tracking systeem dat alle aspecten van jouw golfspel tot in het kleinste detail analyseert. Je komt er achter hoeveel greens je mist en hoe vaak je ze links of rechts mist. Met Arccos worden al deze statistieken automatisch bijgehouden.

Speel slimmer, verlaag je scores.

 

Hoe werkt het Arccos Caddie systeem?

Als je het Arccos systeem wilt gaan gebruiken, dan heb je twee opties.

Optie 1: Gebruik Arccos in combinatie met jouw huidige golfset

Je koopt 14 losse slimme sensoren (eentje voor elke club in je tas). Die sensoren registreren al jouw slagen op de golfbaan. De sensoren draai je heel eenvoudig op de bovenkant van jouw eigen golfclubs. Daarna koppel je met behulp van je smartphone de sensoren aan jouw persoonlijke digitale caddie in het Arccos systeem. Dat is niet meer dan vijf minuutjes werk.

Je kunt de slimme sensoren bestellen in onze webshop. Optie 1 is de goedkoopste optie. Je betaalt eenmalig €199,99, dat is inclusief een jaar Arccos abonnement. Na dat jaar wordt er $99,99 per jaar gerekend. Écht value for money als je snel beter wilt worden.

Arccos-Caddie-SmartSensors-Het-Nieuwe-Golfen-1Arccos-Caddie-SmartSensors-Het-Nieuwe-Golfen-2

Optie 2: Investeer in jouw golfgeluk en bestel een ONE Length golfset

Overweeg je om nieuwe clubs aan te schaffen? Dan is dit de beste optie. Het Arccos Caddie systeem is volledig geïntegreerd in alle ONE Length golfclubs van Cobra Golf. Bij deze tweede optie zijn de sensoren netjes weggewerkt in de grips. Het grote bijkomende voordeel van ONE Length is dat je vaker de sweet spot raakt, waardoor je verder en rechter slaat. Tom van Haaren is dé specialist op het gebied van ONE Length en Arccos. Maak een ONE Length fitting afspraak bij Tom bij Golfcentrum Noordwijk (of kom eerst even testen).

Arccos Shot Tracker & GPS

Elke slag in de baan wordt geregistreerd door het Arccos systeem, dat dankzij GPS op de millimeter exact weet waar je staat (en zelfs of je in een bunker staat of rechts in de rough naast de fairway). De sensoren registreren het schot door een combinatie van geluid (het raken van de bal) en beweging (jouw swing). Via een slim algoritme weet Arccos exact hoe ver en waar jij jouw ballen slaat. Al deze data wordt automatisch opgeslagen, zo heb je na 1 ronde al een hele bak aan objectieve data van jouw golfspel.

Let op: controleer tijdens het spelen of het systeem de slagen goed registreert. Soms is er een kleine aanpassing nodig, bijvoorbeeld als je een strafslag moet toevoegen (dat gaat eenvoudig op je telefoon) of als je de pin-positie moet aanpassen.

Big Data: meten = weten

Jouw slimme Arccos Caddie analyseert alle data uitvoerig op basis van alle geregistreerde slagen. En geeft exact aan waar jouw winstpunten zitten (die je dus moet trainen). Dat gebeurt per onderdeel: Driving, Approach, Short game en Putten. Deze ‘Strokes Gained analyse’ per onderdeel van je spel is dé manier om exact te weten wat jij moet doen om je handicap te verlagen. Een efficiëntere manier van trainen is er niet.

Jouw Arccos dashboard

Al jouw statistieken kun je bekijken op het dashboard op je smartphone of op je laptop/computer. Hieronder de belangrijkste onderdelen uit het menu:

Player: hier zie je al jouw diepgaande statistieken. Je hebt een ‘overall handicap’ en je ziet je per onderdeel hoe je gepresteerd hebt en welke progressie je hebt gemaakt (op gebied van driving, approach, short game en putten). En je kunt jouw persoonlijke records zien. Wat was bijvoorbeeld jouw verste drive ooit? Of jouw beste ronde op het gebied van short game? In de tab ‘driving’ zie je hoe vaak je de fairway raakt met je driver. Maar ook waar je die het meeste mist. Bij ‘approach’ zie je waar je de green mist (links, rechts, kort of lang). Met deze data kun je jouw spel perfect optimaliseren.

Arccos Dashboard - Player

Clubs: hier zie je de gegevens van alle clubs in jouw tas. Je ziet exact hoe ver je werkelijk slaat met elke club en wat de range is van jouw slagen (de ‘gapping’). Maar ook hoe vaak je slaat met elke club en met welke club je de meeste greens raakt.

Arccos Dashboard - Clubs

Rounds: hier zie je alle rondes die je hebt gespeeld. Per ronde kun je al jouw slagen terugkijken (en eventueel aanpassen) en vind je de statistieken van die specifieke ronde.

Arccos Dashboard - Rounds


Courses:

Hier vind je alle banen waarop je gespeeld hebt. En in deze tab vind je de gemiddelde tour statistieken voor alle geregistreerde rondes. ‘Start Round’ is het startpunt van al jouw rondes. Arccos weet middels GPS op welke golfbaan je staat en download automatisch de map van die baan (dit kun je ook al eerder doen, wel zo handig). Dan selecteer je de tee en je bent klaar om te beginnen.

Heel handig: de ‘Find the Flag’ functie. Vanaf elke positie in de baan kun je de app vragen hoe ver het nog is naar de hole (je hebt dus nooit meer zo’n verrekijker ding nodig).

Jouw persoonlijke digitale Caddie

Het systeem is gebouwd op basis van kunstmatige intelligentie en ‘machine learning’. Nadat je 5 rondes (of 90 holes) hebt gespeeld, heeft het systeem voldoende data van jou verzameld. Daarna wordt jouw persoonlijke digitale caddie geactiveerd.

Arccos-Caddie-Advice

Dat is misschien wel de leukste functie van Arccos. Jouw Caddie geeft je bij elke hole een advies welke club jij op dat moment het beste kunt pakken om de grootste kans te hebben op een goede bal. De Arccos Caddie houdt daarbij zelfs rekening met de windsnelheid en -richting. Met de Caddie functie kun je ook gemakkelijk voorafgaand aan jouw ronde een game plan maken van een baan die je nog niet zo goed kent.

Arccos is mede ontwikkeld door Microsoft

Microsoft is partner van Arccos, en heeft zelfs een speciaal team van de slimste engineers op Arccos gezet om het systeem wereldwijd uit te rollen. We staan momenteel nog maar aan het begin van deze enorme data-revolutie. Elk jaar komen er nieuwe functies en wordt het systeem nog gebruiksvriendelijker. Bekijk hieronder de case study van Microsoft & Arccos:

Smartphone of Arccos Link

Je kunt tijdens je ronde jouw smartphone gebruiken om ’te praten’ met de slimme sensoren die in jouw clubs zitten. Werkt prima, maar let op: je moet wel de telefoon in je linker broekzak stoppen (als je een rechtshandige speler bent). Anders loop je het gevaar dat jouw schot niet goed geregistreerd wordt.

Als je jouw telefoon niet wilt gebruiken is er een alternatief: de Arccos Link. Een klein kastje dat je vastmaakt aan jouw riem of broekzak. Dit kastje ‘praat’ met de sensoren en registreert al jouw slagen. Zo kun je jouw telefoon in de tas laten. Wel zo rustig. Ook de Arccos Link kun je los bestellen in onze webshop. Of in combinatie met de 14 slimme sensoren via deze link.

Arccos Link

Compatibel met Apple Watch

Mocht je in het bezit zijn van een Apple Watch, dan kun je die ook gebruiken om jouw slagen te ’tracken’. Als alternatief dus voor de Arccos Link.

Arccos-Caddie-iWatch

Onze eindconclusie

Arccos is het meest revolutionaire en uitgebreide tracking systeem dat er momenteel is. Net als de tour pro’s kunnen amateur-golfers nu ook profiteren van de slimme software die mede-ontwikkeld is door Microsoft. Gemiddeld winnen Arccos gebruikers alleen al in het eerste jaar van gebruik ruim 5 slagen. Niet voor niks hebben wij dit systeem volledig omarmd en als een rode draad geïntegreerd in ons nieuwe online coaching programma ‘Baas Over Je Ballen’ (zie hieronder voor meer info).

Pluspunten Arccos:

  • Je krijgt écht inzicht in je spel waardoor trainen leuker en effectiever wordt;
  • Je wordt een betere golfer door gebruik te maken van objectieve data.
  • De Arcoss caddie functie is indrukwekkend goed;
  • De app is makkelijk in gebruik;
  • Baanboekje 2.0

Minpunten Arccos:

  • Soms moet je na afloop van (of als je wilt tijdens) jouw ronde nog wat zaken aanpassen (bijvoorbeeld de pin-positie of strafslagen);
  • Bij gebruik met je smartphone gaat de batterij relatief snel leeg (een opgeladen telefoon kan wel makkelijk 18 holes aan).

Online Coaching programma ‘Baas Over Je Ballen

De coaches van Het Nieuwe Golfen (Michel Put en Tom van Haaren) kunnen meekijken in jouw Arccos data. Daarmee hebben wij het mogelijk gemaakt om 100% online op afstand te kunnen coachen. De afgelopen maanden hebben wij hét online coaching programma van de Benelux ontwikkeld – waar Arccos als een rode draad doorheen loopt. Een op maat gesneden programma met persoonlijke begeleiding naar jouw golfdoel. Met heldere video-instructie en entertaining games & drills op jouw niveau. Alle informatie over het Online Coaching programma vind op je op deze pagina.

Wil jij ook starten met Arccos?

Speel slimmer, verlaag je scores:

Optie 1: bestel de 14x slimme Arccos Caddie sensoren

Optie 2: maak een vrijblijvende ONE Length fitting-afspraak bij Tom van Haaren

The future is now!

Groet met impact 💥

Team True Groove

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?