Vorige maand lanceerde onze partner Cobra Golf hun allernieuwste model golfclubs: de revolutionaire LTDx-serie. Een verbeterde versie van alle ONE Length ijzers, hybrides, fairway woods en de driver.

De nieuwe LTDx driver komt overal als beste uit de test en is ook nog eens een stuk vriendelijker geprijsd dan de drivers van de andere grote merken. In deze blogpost lees je alles over de nieuwe ONE Length LTDx clubs.

Bryson DeChambeau en het publiek zijn totaal blown away’ 🚀

 

 

 

Het Nieuwe Golfen + ONE Length = Pure Eenvoud

ONE SET-UP ONE SWING

Als je ONE Length clubs combineert met starten vanuit impact, dan heb je nog maar 1 constante.

– Eén houding;
– Eén balpositie;
– Eén zwaaivlak;
– Eén zwaailengte;
– Eén afstand tot de bal;
– Eén startpositie (de impactpositie).

 

Bryson Dechambeau: “Als ik mijn pitching wedge train, dan train ik tegelijk ook al mijn andere ONE Length clubs.”

Waarom speelt dan niet iedereen met ONE Length?

Goede vraag, wij begrijpen het ook écht niet. Waarom maken de meeste golfers het zichzelf onnodig moeilijk? Dertien verschillende variabele lengte clubs, met dertien verschillende balposities. In totaal zijn dat 169 verschillende variabelen…🤔

Waarschijnlijk heeft dit vooral te maken met het feit dat ‘oude’ golfers toch nog behoorlijk conservatief en traditioneel zijn. Ze staan niet open voor slimme innovaties.

“Zo heurt het nou eenmaal…”, riep Frederik-Jan in z’n geruite broek…🤓

Maar ook pure onwetendheid speelt een grote rol, en daar willen wij graag iets aan veranderen.

Maak het jezelf makkelijk, je bent toch niet gek?

 

 

➡️ Meld je aan voor een vrijblijvende ONE Length custom fitting sessie.


Cobra LTDx
ONE Length ijzers 

Cobra ONE Length LTDx golflcubs

De ONE Length familie is uitgebreid met de LTDx ijzers. Deze nieuwe ijzers van Cobra slaan makkelijker en vooral verder. Ze zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers.

Wat maakt de LTDx zo speciaal? De hogere balsnelheid van de LTDx-ijzers is te danken aan een flexibel en groter clubblad. Het clubblad heeft een L-vorm die doorloopt tot in de zool.

Daardoor is het flexibele oppervlak bijna een kwart groter is dan bij zijn voorganger, de RADSPEED. Het zwaartepunt van de ijzers ligt laag en precies achter de impactzone. Dit zorgt voor een hogere balvlucht en meer balsnelheid – ook als je de sweetspot net mist. 

De constructie dempt vibraties en geeft een zacht gevoel.

De schroef in de teen en extra gewicht in de hiel van het clubhoofd zorgt voor meer stabiliteit. Het nieuwe clubhoofd zorgt voor een hogere smashfactor, waardoor de balsnelheid toeneemt, wat tot nog meer afstand leidt.

 

 


Wil jij meer consistentie, meer afstand en meer vergeving in jouw ijzers? Kom dan de ONE Length clubs testen. Tijdens de fitting bepalen we wat de beste combinatie is van clubhoofd, shaft en grip voor jouw golfspel en jouw lichaam. Daarna maken we een advies op maat en een set-samenstelling van ONE Length wedges, ijzers & hybrides die aansluit bij jouw swing-data en jouw spelvoorkeuren.    

Cobra LTDx ONE Length hybrides 

Cobra Golf LTDx hybride golfclubs

De LTDx-hybrides zijn speciaal ontworpen om jou door elke ligging heen te helpen. Het vernieuwde ontwerp zit bomvol innovatieve technologie (PWRSHELL, en Baffler-rails) waarmee je moeiteloos door alle grasomstandigheden glijdt – zelfs vanuit lastige  liggingen, extreem hoog gras en bunkers.

 


Cobra LTDx
Fairways

Cobra Golf LTDX fairway woods golfclubs

De fairway clubs van Cobra LTDx hebben ook een metamorfose ondergaan. De combinatie van veel gewicht in de teen en hiel voor in het clubblad en minder gewicht achter in het clubhoofd zorgt voor een hogere lancering, weinig spin en veel vergevingsgezindheid. 

Door het ontwerp van de nieuwe LTDx fairway woods kom je met nog meer snelheid door de bal met een hogere vertrekhoek. Het clubhoofd is lichter gemaakt en het gewicht is beter verdeeld om de vergeving groter te maken.

Wil jij deze fairway clubs testen? Check dan onze ONE Length Fitting Experience.

 

Cobra LTDx Drivers

Cobra Golf LTDx driver

De LTDx driver is de grote winnaar dit jaar: in de categorie: ‘longest total distance’. De driver is geoptimaliseerd op basis van jarenlange feedback en testen met long hitters Bryson DeChanbeau en Kyle Berkshire. De ingenieurs van Cobra hebben de eerste driver gecreëerd met een combinatie van lage spin, hoge balsnelheid en extreme vergevingsgezindheid. Met dus voorral meer afstand tot gevolg.

Wil jij dezelfde driver als Bryson DeChambeau? Kom dan de driver testen bij onze ONE Length Fitting Experience.

Door een passende shaft bij jouw clubhoofd snelheid, de instellingen van loft en gewichtsverdeling kunnen we tijdens de fitting de driver finetunen, en passend maken bij jouw golfswing en swing-data. Alles maken we inzichtelijk op de Flightscope, want meten is weten. 

“Engineered for Longest Total Distance”

 


Wil jij meer consistentie, meer afstand en meer vergeving in jouw driver? Kom dan de LTDx drivers testen. Tijdens de fitting bepalen we wat de beste combinatie is van clubhoofd, shaft en grip voor jouw golfspel en jouw lichaam. 

 

Speciaal voor de dames: roze LTDx golfclubs

Het design team bij Cobra heeft de golfclubs voor de vrouwen roze gemaakt!

Cobra Golf LTDx driver damesCobra Golf LTDx fairway damesCobra Golf LTDx ijzers en hybride dames

 

Cobra putters

Ook voor de beste putters ben je bij ons aan het juiste adres. Cobra heeft de eerste 3D-printed putters in verschillende uitvoeringen. We hebben zeven verschillende modellen, kom testen welke het beste bij jou past!

 

 

Arccos Caddie

Uiteraard zijn ook alle Cobra LTDx golfclubs weer standaard uitgerust met het fantastische Arccos Caddie tracking systeem. Zodat jij bij elk schot precies weet welke club je moet pakken. En wij kunnen desgewenst met je meekijken en jou van afstand feedback geven en/of coachen.

The Future is now!

 

Cobra Connect Devices

 

 

Wat vinden wij van LTDx? Onze eindconclusie.

Ons hogere doel is om  de golfwereld wakker te schudden en golfers blij te maken en. Met een slimmere methodiek en met slimmere golfclubs. Waardoor golfers meer golfgeluk ervaren.

‘Doing Things differently’

De LTDx golfclubs gaan jou – als amateurgolfer – zeker helpen om verder en rechter te slaan. Geen geslinger meer over de baan, maar gewoon elke keer in een rechte lijn naar de hole. Wel zo efficiënt.

Je ziet misschien wat minder van de omgeving en je zet wat minder stappen tijdens een ronde. Maar goed, als dat de nadelen zijn… 😊

Zien we jou binnenkort ook in Noordwijk voor een custom ONE Length LTDx Fitting Experience?

 

Dé ONE Length specialist van Nederland

Sinds december 2020 werken wij – als ONE Length sepcialist – samen met Cobra/Puma Golf. We hebben inmiddels honderden Nieuwe Golf(st)ers mogen fitten met ONE Length golfclubs. Met al deze ONE Length sets zijn inmiddels heel wat rondes gespeeld.

Met behulp van de Arccos tracking software (die standaard op de clubs zit) monitoren wij de Nieuwe Golf(st)ers op scores, slagen, afstandentabel en hun ontwikkeling in de baan. Dat doen we in ons online golf coaching jaarprogramma ‘Baas Over Je Ballen’.

Na 5 rondes ‘unlock’ je in de Arccos-app ook jouw persoonlijke Artificial Intelligence caddie. Die jou op elke golfbaan bij elke slag van het beste advies voorziet passend bij jouw golfspel en de weersomstandigheden. Klinkt misschien als toekomstmuziek, maar het bestaat al en het werkt écht.

Op jouw golfsucces!

Groet met impact 💥

Team True Groove

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?