Johan Cruijff zei het ooit treffend:

“Er is maar één moment dat je op tijd kan komen. Als je er niet bent, dan ben je óf te vroeg, óf te laat.”

Als je dat vertaalt naar golfen, dan gaat dat over het moment van impact. Op impact gelden universele geometrische wetten. Alles moet op dat moment kloppen, anders sla je jouw ballen alsnog in de bosjes of in het water. En dat luistert vrij nauw 🧐.

Bij de methodiek van Het Nieuwe Golfen krijg je dé blauwdruk van perfect impact. We laten je jouw swing starten vanuit deze optimale houding. Zodat de kans groot is dat je binnen een seconde ook weer terugkeert in deze houding.

De meeste ‘Nieuwe Golfers’ lukt het vrij aardig om de perfecte impact houding snel aan te leren. Er zijn echter drie vaak voorkomende fouten die we terug zien tijdens onze coaching sessies.

In deze blog gaan we in op die fouten. En we laten je natuurlijk ook zien hoe je deze fouten voor eens en voor altijd kunt voorkomen. Zodat jij nog veel vaker de sweet spot raakt en jouw ballen continu kaarsrecht vliegen naar het doel dat jij voor ogen hebt.

Bekijk eerst onderstaande de video en doe er je voordeel mee!

 

Fout #1: Hoofd staat verkeerd

De meest voorkomende fout (ook bij golfers met een single handicap) is een incongruentie in de relatie hoofd-nek-romp. Dit wordt ook wel de Primaire Controle genoemd. Voor rechtshandige golfers geldt: op het moment van impact is alles aan de rechterkant van je lichaam lager dan aan de linkerkant. Dus ook je hoofd! Je kunt checken of je hoofd goed staat door heel rustig nee te schudden. Als je dan geen weerstand voet, dan staat je hoofd goed.

Laat door jouw golfvriend(in) een foto of video maken van jouw impactpositie en vergelijk deze met onderstaande beelden.

Hoofd staat goed bij Het Nieuwe Golfen Hoofd staat verkeerd bij Het Nieuwe Golfen

Fout #2: Handen ingehaald door clubhoofd

Bij een goede swing houden jouw handen een voorsprong op het clubhoofd tot ver na impact. Onthoud: hoe meer loft een club heeft, hoe meer voorsprong de handen moeten hebben. Maar zelfs bij jouw driver houden je handen een lichte voorsprong op het clubhoofd.

Als je handen worden ingehaald door het clubhoofd nog voordat je de bal hebt geraakt, dan kun je nooit de sweet spot raken. Met als gevolg: afstandsverlies en een enorme spreiding in richting. Door ‘diep te trainen’ kun je deze fout uit jouw spel halen.

Handen hebben een voorsprong bij Het Nieuwe Golfen Handen worden ingehaald bij Het Nieuwe Golfen

Fout #3: Early Rise

Wat we ook vaak zien is dat golfers zich oprichten vlak voordat ze de bal raken. Daardoor wordt de hoek tussen de romp en het onderlichaam groter. Hierdoor raak je de bal aan de teen van de club. En is de kans dat je de sweet spot raakt zo goed als nihil. Met als gevolg dat jouw bal rechtsaf gaat of je topt de bal, waardoor je de dames tee niet eens haalt 🍻.

Ook hier geldt weer: haal deze fout uit jouw spel door diep te trainen. Je kunt dit perfect thuis trainen voor een spiegel. Of bekijk onze video over de partituren van Het Nieuwe Golfen nog eens. Zorg dat je zo langzaam mogelijk partituur 7 en partituur 8 traint.

Wervelkolom in de juiste houding bij Het Nieuwe Golfen Early rise bij Het Nieuwe Golfen

Coaching Programma ‘Baas Over Je Ballen’

Zoals je wellicht weet hebben wij een data-gedreven coaching programma dat je volledig online kunt volgen of in een combinatie met live coaching sessies. Je kunt dit programma 7 dagen volledig gratis proberen. Je krijgt dan toegang tot alle content (behalve de coaching 😉). Na een week nemen we contact met je op om te bespreken of wij jou verder kunnen helpen naar jouw golfdoel.

➡️ Meld je nu aan voor de 7 dagen trial [GRATIS]

Geen addertjes onder het gras. Je zit nergens aan vast, het kost je alleen tijd om de content te bekijken.

Op jouw golfsucces!

Groet met impact 💥
Team True Groove

PS: ben je niet zo van online?

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?