Nieuwe Golfers hebben een grote voorsprong op de traditionele golfers. Doordat zij starten in de raakhouding van de pro’s handelen ze met voorkennis. Ze spelen memory met hun lichaam.

De starthouding van Nieuwe Golfers is identiek aan de optimale raakhouding. Daardoor raken ze meer sweet spots, met meer afstand en meer precisie tot gevolg. De starthouding van traditionele golfers zet hen letterlijk en figuurlijk op het verkeerde been. Het is een houding die tijdens de swing niet meer terugkomt (tenminste, als je het goed doet).

Diep Trainen

Als je Het Nieuwe Golfen 10x sneller wilt leren, dan adviseren wij: Diep Trainen.

  1. Hak de golfswing in partjes en train de partjes onafhankelijk van elkaar.
  2. Train de partjes in slowmotion. Hoe langzamer je traint hoe sneller je vooruit gaat.
  3. Herhalen, herhalen, herhalen. Herhaal de partjes net zo lang totdat je ze foutloos kan.
  4. Maak de training moeilijker dan de realiteit (het overload-principe).

Bekijk de video met de 10 partituren van Het Nieuwe Golfen. Train de partjes zo langzaam als je kan. Je zult zien dat je vooruitschiet.

 

Uitleg van de partituren

Hieronder vind je een toelichting op de partituren (gezien vanuit een rechtshandige golfer). Kenmerkend voor alle partituren: het clubhoofd blijft prachtig in de True Groove rondom het lichaam. Je bent als het ware ‘punten aan het verbinden’ op de juiste groove.

Partituur #1:

De impacthouding (de starthouding van de Nieuwe Golfer). Deze positie noemen we de ‘oorsprong’ of ’thuis’. Het gewicht is voor 70-80% op het voorste been. De heupen zijn 45 graden ingedraaid naar het doel. De handen hebben een grote voorsprong op het clubhoofd. Er is een verbinding tussen de armen en de romp. Het hoofd is in lijn met de wervelkolom.

Partituur #2:

De heupen zijn naar rechts ingedraaid. De bladstand is ongewijzigd en staat haaks op de groove. Het gewicht is iets verplaatst richting het centrum. De linkerarm en de club vormen één lijn (de eerste hefboom).

Partituur #3:

Volledige scharnier van het polsgewricht (de tweede hefboom). Er is een 90 graden hoek tussen de onderarmen en de shaft. En er is een 90 graden hoek tussen de rechter onderarm en de bovenarm. De shaft vormt een 90 graden hoek ten opzichte van de wervelkolom.

Partituur #4:

Maximale spanning opbouw tussen de romp en het onderlichaam (de derde hefboom). Het gewicht is gelijk verdeeld over beide benen. De rechterelleboog komt los van de romp.

Partituur #5:

Dezelfde hoeken als bij partituur 4. De linkerheup draait zich weer terug, waardoor het gewicht zich weer naar het linkerbeen verplaatst (ongeveer 60% op links). Belangrijk: de rechterelleboog zoekt het lichaam weer op.

Partituur #6:

Qua shaft en handpositie hetzelfde als bij partituur 2. Het verschil zit in het gewicht en de heupdraai (gewicht is bijna 70% op links). De heupen zijn zo’n 30 graden opengedraaid richting het doel.

Partituur #7:

Deze positie is identiek aan partituur 1. Hier ben je weer terug in de oorsprong. Veilig Thuis! Memory met je lichaam.

Partituur #8:

De post-impact positie. Het clubhoofd komt op gelijke hoogte met de handen. Heupen zo’n 80 graden ingedraaid richting het doel. Het gewicht is 90 % op het voorste been. De rechterarm strekt zich. Het hoofd is nog steeds in lijn met de wervelkolom en de hoek van de wervelkolom (45 graden) blijft nog in tact.

Partituur #9:

Volledige scharnier van het polsgewricht. De shaft vormt een 90 graden hoek t.o.v. de wervelkolom. De club vervolgt de natuurlijke routing richting de finish.

Partituur #10:

Algehele afwikkeling van de draai. Het gewicht is nu 100% op het voorste been. Totale balans op één been. De heupen zijn volledig ingedraaid in de richting van het doel. Volledige ontlading. As seen on TV.

Golf Coaching Het Nieuwe Golfen

Wil jij live gecoacht worden door Michel Put? Vul dan onze Online Intake in zodat we weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. We nemen daarna persoonlijk contact op om een programma op maat af te stemmen en de sessies alvast in te plannen in ons rooster.

Groet met impact,

Michel Put
Team True Groove

True Groove | Het Nieuwe Golfen | Slagkracht | Michel Put

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?