Bryson DeChambeau is niet alleen mede-ontwikkelaar en vaandeldrager van ONE Length golflcubs in de wereld. Hij is ook een ‘long hitter’ – hij slaat zijn drives ruim 100 meter verder dan zijn concurrenten op de tour. Als hij in vorm is, slaat hij zelfs 350+ meter met zijn Cobra LTDx driver.

In deze video legt Bryson uit hoe hij zijn driver gebruikt. En hij geeft tips & drills die jij zo kunt toepassen in jouw eigen spel. Doe er je voordeel mee en laat jouw golfmaten met open mond in verbazing achter op de tee.

 

Het gaat er niet om hoe snel je de club swingt, maar om de hoeveelheid kracht die je in de club stopt. Maar let op: je moet wel op het juiste moment de energie in de swing optimaliseren.

Hoe doe je dat nou precies?

Driver Tip #1:

Sla zo’n 120-150 ballen met je driver op de driving range. Herhaal dit 2x tot 3x per week. Bryson noemt dit ‘speed training’.

Driver Tip #2:

Produceer zoveel mogelijk kracht in de golfclub. Dat doe je door jezelf omhoog te duwen tijdens de backswing en daarna te vertragen en zo snel mogelijk weerstand te bieden door je heupen weer terug draaien richting je doel. Vlak voor impact duw je jezelf letterlijk weg van de grond.

Drill #1:

Deel de swing op in kleine partituren. Oefen eerst het laden tijdens de backswing en het ontladen tijdens de downswing en stop de beweging vlak voor impact. Ook dit is een vorm van Diep Trainen.

Drill #2:

Breng jouw driver naar de top van je backswing en vraag een golfvriend(in) om de club op dat moment tegen te houden. Draai met je onderlichaam en heupen in de richting van je doel en voel de weerstand die er in de driver ontstaat.

Drill #3:

Laad de club in de backswing totdat je de weerstand voelt. Draai daarna zo hard mogelijk door de impact zone. Wees agressief en sla zo hard mogelijk (zonder bal).

Kleine disclaimer: luister altijd goed naar jouw lichaam. Bryson ‘pushes the limits’, waardoor de kans op een blessure aanwezig is. En vergeet niet dat Bryson jarenlang heel hard getraind heeft in de gym om zo sterk te worden. Voor de meeste amateur golfers is de methodiek van Het Nieuwe Golfen een stuk eenvoudiger. Ja, ook met je driver 😃.

Cobra LTDx driver

Bryson gebruikt een Cobra LTDx LS driver met een regular flex shaft (bijna een dames shaft) met een 4.6 graden loft. Met een Jumbo XL grip op zijn driver voor maximale controle.

Voor amateur golfers zijn de specificatie heel anders, zorg er daarom altijd voor dat je persoonlijk gefit wordt. Tom van Haaren aka ‘mister ONE Length’ is de specialist op het gebied van Cobra drivers in de Benelux en adviseert jou graag.

Maak een vrijblijvende fitting afspraak bij Tom als jij de Cobra LTDx clubs zelf een keer wilt ervaren. Je zult verbaasd zijn door het enorme verschil in afstand vergeleken met jouw huidige clubs.

Groet met impact 💥

Team True Groove

⛳ Het Nieuwe Golfen
🌍 True Groove Online
📱 0031 – (0)6 – 2433 4249

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?