Om spierpijn en blessures te voorkomen is een goede warming-up voordat je gaat trainen of spelen essentieel. Zeker als je net uit je bed komt. Of als je de hele dag op een stoel hebt gezeten en naar een scherm hebt zitten kijken.

Voordat je gaat golfen moet je eerst je lichaam en spieren opwarmen en laten wennen aan de gewenste actieve houding. In ons online coaching programma ‘Baas Over Je Ballen’ hebben we verschillende warming-up oefeningen, bekijk de video:

 

Fysiek opwarmen

Het belangrijkste is dat je zowel je heupen als je romp ‘losmaakt’. De golfswing is een rotatie, laat je lichaam daarom zo snel mogelijk wennen aan de draai die je zometeen wilt gaan maken. Neem een golfclub in je handen en boots de impact-houding na. Start de rotatie in de impact-houding, draai in met een backswing en draai weer door impact heen. Train ook dit weer diep, dus zo langzaam mogelijk en bijvoorbeeld zowel linksom als rechtsom.

 Golf warming up Het Nieuwe Golfen Golf warming up Het Nieuwe Golfen

Mentaal opwarmen

Hier maken we een onderscheid in trainen of spelen. Als je gaat trainen, maak dan van tevoren een plan wát je gaat trainen en hoe je dat gaat trainen. In ons online coaching programma hebben we hiervoor per onderdeel entertaining drills en testen.

Als je gaat spelen, bereid je dan zo goed mogelijk voor op de baan waar je naartoe gaat. Bekijk online alvast hoe de holes eruit zien en maak voor jezelf een spelplan. Dat kan op de ouderwetse manier met pen en papier, maar dat kan tegenwoordig ook met Arccos, de slimme digitale caddie. Met een waterdicht spelplan op zak verschijn je goed voorbereid aan de start van je ronde en scoor je zeker beter.

Voorbereiding op een golfwedstrijd

Nadat je jouw spieren warm en soepel hebt gemaakt is het tijd om je eerste ballen te slaan. Belangrijk daarbij is dat je start met de kleinste range of motion (putten en chippen), en daarna via pitch schoten doorgaat naar full swings met je ijzers en langere clubs. Je eindigt met je driver, de club die je op de eerste tee nodig hebt.

Onze Amerikaanse vriend Bryson DeChambeau heeft een vaste routine van 61 minuten voor elke wedstrijd die hij speelt. Bekijk onderstaande video waarin je stap voor stap ziet wat hij doet. Bryson heeft natuurlijk één groot voordeel: hij speelt met ONE Length golflcubs.

“Al mijn ijzers, wedges en hybrides hebben dezelfde lengte, daardoor heb ik een klein trainingsschema.”

 

Cooling-down

Vaak onderschat, maar een goede cooling-down na de training of een ronde is ook belangrijk. De cooling-down is het omgekeerde van de warming-up: na afloop van de inspanning moet het lichaam naar rustniveau worden gebracht. Het zorgt er voor dat je lichaam sneller hersteld van je inspanning en het voorkomt duizeligheid. Doe dus altijd een aantal stretch oefeningen voordat je dat eerste biertje pakt.

Proeftraining Slagkracht

Een goede warming-up is ook vaste prik bij onze proeftraining Slagkracht. Elke laatste vrijdag van de maand bij Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam. Uiteraard ook met cooling-down en een biertje na afloop 🍻

Groet met impact 💥

Team True Groove

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?