De methodiek van Het Nieuwe Golfen maakt golfen eenvoudiger. Nieuwe Golfers starten hun swing vanuit de perfecte raakhouding van de pro’s en raken daardoor vaker de sweet spot.

Met als gevolg: de ballen landen elke keer precies op de juiste plek.

Klinkt natuurlijk goed, maar hoe kom je nou precies in die perfecte raakhouding van de pro’s? In de onderstaande video vind je het simpele 5-stappenplan. Volg deze stappen altijd, met elke club en in elke situatie.

Je maakt daarmee slim gebruik van het zelf waarnemend vermogen van je lichaam. Die gedroomde impact-houding wordt opgeslagen in jouw brein, waardoor de kans veel groter is dat je op het moment van impact ook weer in die houding terugkomt.

Met als resultaat: precisie-golf met parren en birdies 🎯

5-stappenplan naar perfect impact

Voor een rechtshandige golfers is dit het stappenplan:

Leg de bal altijd ter hoogte van je linkerhak. Altijd? Ja, altijd (je hoeft bij Het Nieuwe Golfen dus nooit meer te variëren met de balpositie – wel zo makkelijk).

Stap 1: Draai je linkervoet 45 graden open naar het doel.

Stap 2: Stap comfortabel uit met je rechterbeen.

Stap 3: Zwaai je linkerarm over je borst en voel de compressie met de romp. Zorg dat je rechterelleboog connectie maakt met je romp.

Stap 4: Draai vanuit de heup 45 graden open naar het doel totdat je het niveau van de bal hebt bereikt.

Stap 5: Draai vanuit de heupen 45 graden voorover om bij de bal op de grond te komen.

Nu sta je in de perfecte raakhouding van alle topspelers van de wereld.

Start je swing in deze houding en raak meer sweet spots.

Waarom is de sweet spot zo belangrijk?

Allereerst is het van belang dat je precies weet waar de sweet spot zich bevindt op het clubblad. In onderstaande afbeelding zie je dat de sweet spot in het midden van je clubblad zit, tussen groef 4 en groef 5 zit (de zogenaamde True Groove 😀).

Als je de bal precies in de sweet spot raakt, dan voel je de bal bijna niet, je hoort alleen dat heerlijke ‘sweet spot’ geluid. En jouw bal vertrekt kaarsrecht met een mooie balvlucht naar het doel.

Maar als je de sweet spot mist, dan zul je direct afstandsverlies zien en een grote variatie in richting (je raakt de bal dan bijvoorbeeld op de teen, hak, hoog of laag op het clubblad).

 

Sweet spot golf

Proeftraining Slagkracht

Wil jij ook vaker de sweet spot raken? Meld je dan aan voor de proeftraining van Het Nieuwe Golfen: ‘Slagkracht‘. Elke laatste vrijdag van de maand in een kleine groep bij Golfcentrum De Hoge Dijk, hét golfcentrum van Amsterdam.

Tijdens de proeftraining krijg je het recept én de ingrediënten van de methodiek kennen en zul je ervaren dat jouw ballen veel verder vliegen dan je ooit had durven dromen. Wij garanderen een wow-ervaring!

Aanmelden voor de proeftraining kan op deze pagina. Houdt je niet van groepen? Bestel dan een Slagkracht VIP-ticket (datum en tijd stemmen we samen af).

Groet met impact 💥
Team True Groove

PS: ben je toe aan nieuwe golfclubs? Maak een vrijblijvende ONE Length fitting afspraak op deze pagina. Tijdens de fitting zul je merken dat je met ONE Length clubs gegarandeerd nog verder en rechter slaat.

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?