Bij alle sporten zien we innovaties die stuk voor stuk een mega impact hebben gehad. Die de sport compleet hebben veranderd en naar een hoger plan hebben getild. Sneller, verder, harder, hoger, beter, constanter.

Ontstaan vanuit de behoefte om grenzen te verleggen en steeds beter te worden. Ontwikkeld vanuit frustratie, door toeval, menselijk vernuft en het lef om ‘om te denken’. Via omdenken de kortste route naar meer plezier door meer succes.

Hoogspringen

Hoogspringer Dick Fosbury won goud op de Olympische Spelen van 1968. Hij introduceerde voor het eerst de ‘back-first-techniek’. Nu bekend als de ‘Fosbury-flop’, die tegenwoordig door alle hoogspringers wordt aangenomen.

Skischansspingen

Skischansspringer Jan Boklöv maakte eind jaren ‘80 een foutje tijdens een sprong, waarbij zijn benen per ongeluk uit elkaar gingen. Tot ieders verbazing sprong hij ruim 30 meter verder dan normaal. Inmiddels is de, door Boklöv geïntroduceerde, V-sprong techniek de standaard in de sport.

Schaatsen

Toen de klapschaats in 1996 werd geïntroduceerd sprak Rintje Ritsma de legendarische woorden: “Daar gaan wij echt niet op schaatsen, dat zijn damesschaatsen…” Tegenwoordig rijdt iedereen op klapschaatsen.

Hockey

Toon Siepman staat bekend als de ‘strafcorner goeroe’ van de wereld. Hij ontwikkelde in 1992 de revolutionaire sleeppush-techniek bij het hockey op basis van video-analyses en theoretische kennis van het speerwerpen en kogelslingeren. Nederland won door die nieuwe sleeppush goud op de Olympische Spelen van Atlanta.

Golf

In 2015 ontwikkelden oud-bondscoach Joost Steenkamer en Michel Put een nieuwe golftechniek: Het Nieuwe Golfen. Ze bestudeerden talloze slowmotion beelden van topgolfers en kwamen er achter dat al die spelers op impact dezelfde kenmerken hadden. En toen kwam het ‘Eureka-moment’: start je golfswing in de optimale raakhouding van de pro’s. Het resultaat is een stabiele, voorspelbare en betrouwbare golfswing.

Het Nieuwe Golfen

Wil jij ook Baas Over Je Ballen worden?

Meld je dan aan bij True Groove | Het Nieuwe Golfen voor een coaching plan op maat.

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?