Een single handicap, de meeste golfers dromen er van. Maar slechts weinigen lukt het daadwerkelijk om die felbegeerde handicap 9.9 te behalen. Wat moet je er voor doen om onder de 10 te duiken? En hoe lang duurt dat eigenlijk? Is er misschien wel een short cut route?

Begin 2023 starten wij met een speciaal traject voor ambitieuze golfers die de vurige ambitie hebben om binnen een jaar een single handicap te behalen. Er is slechts plek voor acht deelnemers zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Lees snel verder als jij bij deze elitegroep wilt horen.

De handicap statistieken

Het grootste gedeelte van alle golfers (ruim 84%) bakt er vrij weinig van – kijk maar eens rond op de gemiddelde driving range. In het begin lijkt het misschien nog vrij aardig te gaan. Je hebt je GVB gehaald en na de eerste paar rondjes zak je al vrij snel in handicap (zeker als je direct start met de methodiek van Het Nieuwe Golfen).

Hieronder zie je de ontwikkeling van golfers in de verschillende handicap categorieën. Het gaat de goede kant op, maar het kan vele malen sneller en daar willen wij wat aan gaan doen.

Ontwikkeling-golfers-op-handicapcategorie

Je blijft maar hangen op handicap 15…

Als je eindelijk handicap 18 behaalt hebt, dan ben je een ‘steady bogey speler’. Af en toe maak je een PAR of een birdie en soms nog een dubbel bogey. Maar over het algemeen kun je prima meekomen met de meeste golfers. Jouw spel is alleen te inconsistent. Door slecht balcontact sla je nog teveel ballen in het water of je raakt ze kwijt in de bosjes.

Heel frustrerend! Jouw medespelers moeten vaak meezoeken om jouw ballen terug te vinden in het hoge gras. En jij hebt zoveel onnodige spanning in je lijf dat je onvoldoende plezier haalt uit jouw rondes.

Maar de doorzetter wint altijd. Eenmaal aangekomen op handicap 15 gaat het vaak kriebelen. Zou een single handicap er ooit in zitten voor jou? En zo ja, hoe dan?

Je vraagt je af: zou er nog meer inzitten?

Hoe fantastisch zou het zijn als jij kunt zeggen: “Ik heb een single handicap!” En dat je dat ook kunt waarmaken elke keer als je een ronde speelt. Met name jouw short game en putting game worden beter en je maakt steeds meer birdies. Je behoort tot de elite van de Nederlandse golfers.

Jouw medespelers kijken tegen je op: hoe doet ie dat toch steeds? Ze zien wel dat jij ‘anders staat’ bij het begin van jouw sing, maar ze snappen niet hoe jij elke weer kaarsrechte kanonskogels afvuurt richting de green.

De oplossing: het single handicap programma

Voor maximaal acht ambitieuze golfers met minimaal handicap 15 hebben wij een intensief coaching programma ontwikkeld. Uiteraard zal de bewezen methodiek van Het Nieuwe Golfen de rode draad zijn. Daarmee ga je echt het verschil maken. Je wordt een jaar lang intensief begeleid door onze bevlogen coaches Michel Put en Tom van Haaren.

  • We starten met een uitgebreide 1-op-1 online kick-off sessie o.l.v. Tom van Haaren, waarbij we in kaart brengen waar je nu staat en waarom je blijft hangen op handicap 10-15.
  • Elke maand is er een intensieve live coaching masterclass van 100 minuten onder leiding van Michel Put bij Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam. Na afloop van deze sessies spelen we samen 9 holes waarbij je begeleid wordt door Michel Put. We sluiten de middag af met een gezellige borrel in de Golflounge.
  • Je krijgt daarnaast 12 maanden toegang tot ons online coaching programma ‘Baas Over Je Ballen’ met heldere instructievideo’s en testen en spelletjes die je op jouw eigen niveau kunt uitvoeren.
  • Elk kwartaal is er een nieuwe 1-op-1 online sessie met Tom van Haaren. Je krijgt dan een persoonlijk trainingsplan dat je in jouw eigen tijd kunt indelen. Elke 12 weken evalueren we uitgebreid jouw voortgang en krijg je een nieuw persoonlijk kwartaalplan.
  • Tussen alle sessies door ga je zelf aan de slag met trainen en het spelen van rondjes op jouw eigen golfbaan. Je maakt video’s van jouw swings die je per WhatsApp stuurt naar onze coaches. Je krijgt altijd waardevolle feedback op jouw swing-video’s.
  • Aan het einde van het traject staat er 9.9 op jouw golfpasje, of ben je heel dicht in de buurt 🤩.

Geniaal gereedschap

Tijdens het programma maken we gebruik van het award-winning Arccos systeem. Hiermee krijg je écht inzicht in jouw spel: waar liggen voor jou de grootste kansen om snel beter te worden? Jouw Arccos data zijn ook inzichtelijk voor onze coaches zodat we jou zo efficiënt mogelijk kunnen coachen en begeleiden.

Optioneel krijg je een uitgebreide ONE Length fitting Experience in Noordwijk. Als je nog steeds met variabele lengte clubs speelt, dan kun je veel winst behalen door over te stappen op ONE Lengtg clubs.

Wat is het resultaat van dit programma?

Wij zijn ervan overtuigd dat ons programma jou richting een single handicap brengt. Maar uiteraard kunnen we die 9.9 niet garanderen en bovenal: dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Naast dat onze coaches je met ziel en zaligheid begeleiden naar een single handicap, vraagt dit ook om de nodige inspanning van jouw kant.

Je zult de bereidheid moeten hebben om er zelf alles aan te doen om het programma met succes af te ronden. Dat betekent o.a.: meedoen met alle live sessies, alle video’s bekijken, oefeningen en tests doen, serieus trainen (zowel thuis als op de range) en alle geadviseerde rondes ook echt spelen.

Aanmelden Single Handicap programma

We hebben een strenge selectieprocedure voor dit programma, dus je moet eerst door de ballotage commissie 😃.

Plan een vrijblijvende bel afspraak in onze agenda als je mee wilt doen aan het Single Handicap programma in 2023. Tijdens dit gesprek kijken we of we een klik hebben en of je voldoet aan alle eisen. Als dat zo is ontvang je van ons een aanbod en een betaallink en kun je in januari 2023 starten.

➡️ Vrijblijvende bel afspraak Single Handicap programma ⛳️

Heb je nog vragen vooraf? Mail die dan naar info@true-groove.com.

Op jouw golfsucces!

Groet met impact 💥

Team True Groove
⛳ Het Nieuwe Golfen
🌍 True Groove Online

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?