Iedere ambitieuze golfer zou met ONE Length golfclubs moeten gaan spelen. Sterker nog: je bent gek als je het niet doet!

Bryson-DeChambeau-Het-Nieuwe-Golfen

Bryson DeChambeau: “Crazy is a relative term, you know. Everybody is unique in their own way and some people work harder for longer hours than others.”

Wat is ONE Length?

Bij een ONE Length golfset hebben alle hybrides, ijzers en wedges dezelfde lengte (die van een ijzer 7). Daarmee ben je bevrijd van dat oneindige oefenschema (14 verschillende clubs x 5 verschillende balposities x 14 verschillende afstanden tot de bal). Hierdoor ontwikkel je sneller en heb je meer tijd om op de baan te genieten van je golfspel.

Er zijn twee belangrijke voordelen aan het ONE Length concept:

  1. Eenvoud: De theorie is simpel: jouw houding, set-up, balpositie, swing en timing blijven bij iedere club hetzelfde. Alleen de variatie in loft zorgt voor het verschil in afstand. En dat vindt ons mensenbrein bijzonder prettig. Alles één: wel zo simpel.
  2. Consistentie: Met ONE Length clubs raak je vaker de sweet spot, waardoor je  meer afstand hebt en minder variatie in richting. Bij de meeste golfers die zijn overgestapt naar ONE Length betekent dit dat je ‘een clubje minder’ moet nemen dan je gewend was.

Als het makkelijker wordt en consistenter, dan wordt het vanzelf leuker. Jouw golfplezier schiet omhoog 🚀.

Het concept van ONE Length sluit naadloos aan bij de methodiek van Het Nieuwe Golfen – wij zijn helemaal om. Hieronder leggen we uit hoe zo’n persoonlijke ONE Length fitting sessie er precies uit ziet en wat dit jou oplevert.

ONE Length Fitting Experience - Het Nieuwe Golfen (1)

ONE Length Fitting Experience 

Een persoonlijke fitting is erg belangrijk. Iedereen is anders, dat maakt het fitten een precies werkje, een echt ambacht. De swing, afmetingen van het lichaam, speelstijl en soort baan waar je het meest speelt zijn belangrijke aspecten die voor iedere golfer anders zijn. Tijdens de ONE Length Fitting Experience doorlopen we een vast stappenplan om te komen tot de beste set die jou gegarandeerd meer golfgeluk en een lagere handicap oplevert.

Stap 1: Swing- en baldata verzamelen

Met je eigen ijzer 7 speel je tien ballen op de driving range. Wij maken gebruik van een Flightscope, dat is een doppler radar die alles meet. We meten alle clubdata (clubhoofd snelheid, raakpunt, invalshoek, zwaairichting en bladstand). Maar we meten ook alle baldata (balsnelheid, vertrekhoek, hoogte, afstand, spin, vertrekrichting en curve). 

De balsnelheid gedeeld door de club snelheid vormt de basis voor de Smash Factor. Dit meet de hoeveelheid energie die van het clubhoofd naar de golfbal wordt overgebracht. Hoe hoger de smashfactor, hoe beter de energieoverdracht.

Na 10 ballen heeft de objectieve Flightscope voldoende informatie verzameld.

ONE Length Fitting Experience - Het Nieuwe Golfen (4)

➡️ Wil jij ONE Length ook testen? Maak dan een gratis fitting afspraak via deze link.

Stap 2: Het meten van de afmetingen van jouw lichaam

De structuren van jouw lichaam veranderen niet meer na de puberteit. Je kunt dus een set voor langere tijd aanschaffen. We meten de pols tot aan de grond, jouw lichaamslengte en je spanwijdte van vingertop middelvinger tot middelvinger. Deze drie gegevens bepalen je shaft-lengte en de lie-angle (de hoek tussen de onderkant van het clubhoofd en de shaft).

Om een voorbeeld te geven: als jouw spanwijdte groter is dan je lichaamlengte zul je wat rechter op staan en wat dichter bij de bal staan. Is de spanwijdte kleiner dan jouw lichaamslengte, dan zul je meer voorovergebogen staan en hangen je armen verder van je lichaam af in je startpositie.

Ook de maten van de hand (hele hand, hand palm en vinger lengte) meten we op voor jouw optimale grip-maat.

ONE-Length-Fitting-Experience-Het-Nieuwe-Golfen-5ONE-Length-Fitting-Experience-Het-Nieuwe-Golfen-7


Stap 3: Basis club ijzer 7 in elkaar zetten

Met de gegevens van de swing, de bal en het lichaam zetten we eerst jouw optimale ijzer 7 in elkaar. Door alle verschillende componenten van een golfclub af te stemmen op jouw swing/spel.

ONE-Length-Fitting-Experience-Het-Nieuwe-Golfen-10

Clubhoofd:

Bij One Length clubs heb je twee keuzes:
1. RADSPEED (vergevingsgezind, afstand en controle)
2. KING TEC ONE (minder vergevingsgezind, meer feedback en je kunt meer met de bal werken). 

Shaft:

Je hebt hier de keuze uit staal óf graphite, alle flexen en verschillende lengtes die passen bij jouw swing en lichaam.

Grip:

De grip is het enige contactpunt van het lichaam met de golfclub. Bij een te dunne grip ga je te veel knijpen en kan de club gaan bewegen in je handen. Bij een te dikke grip zal je bewegingsvrijheid verminderen in je pols. Alle One Length golfclubs zijn standaard voorzien van Arccos, onze favoriete tool.

De samenstelling van de nieuwe ijzer 7 testen we ook weer met behulp van de Flightscope en we vergelijken de swing- en baldata met jouw huidige ijzer 7. Dat is meestal ook het eerste wow-moment 🤩.

ONE-Length-Fitting-Experience-Het-Nieuwe-Golfen-3

➡️ Wil jij ONE Length ook testen? Maak dan een gratis fitting afspraak via deze link.

Stap 4: ONE Length Experience met ijzer 9 – 5, hybride en wedges

ONE Length golfclubs zijn beschikbaar voor alle wedges, alle ijzers en alle hybrides. Na het testen met de ijzer 7 ga je met dezelfde shaftlengte en flex ervaren wat het is om met ONE Length te spelen. Als eerst met de kop van de ijzer 9, daarna de ijzer 5, een hybride en met de wedges. Ook hier meten we de swing- en baldata uiteraard weer met de Flightscope. Je ervaart nu hoe eenvoudig ONE Length is voor jouw brein en lichaam.

Stap 5: Samenstelling set voor optimale gapping en meer golfgeluk.

Bij deze stap bespreken we wat het beste past bij jouw persoonlijke doelstelling. Ben je ambitieus, train en speel je 5x in de week of speel je 1x in de maand en wil je gewoon lekker door de baan heen en van je vrienden winnen op een mooie zaterdagochtend. Dat zal een invloed hebben op je set samenstelling. Ook de soort golfbaan speelt daar natuurlijk een rol bij.

ONE Length set - Het Nieuwe Golfen

Stap 6: Maak je golfset compleet met de nieuwste technologieën van Cobra.

Bij True Groove hebben we vier kernwaarden: Innovatief, Rebels, Bevrijdend en Fun. Met Puma/Cobra hebben we daar een goede partner in gevonden. Cobra loopt samen met golfrebel Bryson DeChambeau echt voorop op het gebied van innovatie in drivers, fairway woods, One Length hybrides, ijzers en wedges en niet te vergeten de 3D printed putters en SIK face technology.

Cobra golfclubs - Het Nieuwe GolfenCobra Golf putters

➡️ Wil jij ONE Length ook testen? Maak dan een gratis fitting afspraak via deze link.

En als ONE Length golfer wil je natuurlijk ook dat je set mooi zichtbaar is in een Cobra golftas.

Voor wie is de ONE Length Fitting Experience bedoeld?

  • Voor iedere golfer die meer constantheid wil in zijn/haar golfspel.
  • Alle golfers die meer afstand en meer precisie willen.
  • Iedereen die meer wil genieten van spelen en minder wil trainen.
  • Golfers die anders durven te denken en anders durven te doen.
  • Als je de methodiek van het Nieuwe Golfen al ontdekt hebt, dan is ONE Length het sluitstuk.
  • Mocht je twijfelen om een nieuwe set aan te schaffen, kom dan vooral eerst testen in Noordwijk.

We hebben golfers van handicap 54 met 3 maanden golfervaring tot golfers met handicap 5 gefit met ONE Length dus jouw golfniveau en/of golfleeftijd is geen reden om het niet te doen.

Tot slot: we nodigen je graag uit om de kracht van ONE Length golfclubs te ervaren. Maak een afspraak bij Tom van Haaren in Noordwijk via deze link.

Hieronder vind je nog een video van Bryson die in een clinic vorm alles over ONE Length uitlegt.


➡️ Wil jij ONE Length ook testen? Maak dan een gratis fitting afspraak via deze link.

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?