De golfsport ligt in Nederland volledig op z’n gat. De meeste golfclubs zijn hopeloos ouderwets. Bijna de helft van alle golfers is 65+. Aanwas van jeugd is er nauwelijks. De meeste golfers komen nooit verder dan HCP 54. En elk jaar opnieuw stoppen er 20.000 mensen (!) met golf. Ze vinden er niks aan omdat ze nog geen deuk in een pakje boter slaan. Zonde, want golf is zo’n mooie sport!

De belangrijkste oorzaak van het probleem is dat 99.9% van alle golfleraren hun leerlingen nog steeds laten starten in de traditionele setup positie. Daardoor is het voor de gemiddelde amateur-golfer bijna onmogelijk om überhaupt goed te worden in het spel. Dat lukt alleen de echte freaks die bereid zijn om jarenlang af te zien en door te ploeteren.

Het is nog niet te laat voor de golfsport…

De oplossing is simpel. Vergeet de traditionele setup positie (de starthouding). De waarde van deze houding is namelijk NUL. Een goede golfer keert nooit meer terug in deze houding tijdens de swing. Op het belangrijkste moment in de golfswing (impact / het raakmoment) is de houding van een goede golfer totaal anders. Lijkt niet op de traditionele setup positie. Dus waarom zou je in godsnaam in deze traditionele setup houding starten?

🤔Wat dan wel? Start je golfswing in de raak houding van de pro’s! Je maakt dan dankbaar gebruik van het zelf waarnemend vermogen van je lichaam. Het fenomeen ‘muscle memory’ is veel sterker dan je denkt…

Golf wordt zo leuker omdat de golfswing eenvoudiger wordt. En dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de problemen in de golfsport.

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?