Het korte antwoord: je bent nog geen Nieuwe Golfer 😉. Oftewel: je start nog niet vanuit impact (de raakhouding van de pro’s).

Je golft waarschijnlijk al jaren en je doet alsof je het leuk vindt. Maar tijdens een ronde golf lukt het je niet om met één balletje rond te komen. Sterker nog: dikke kans dat jij heel wat balletjes nodig hebt, omdat je ze steeds kwijtraakt in de bosjes of in het water.

Het allerliefste zou je beter willen worden in het spelletje. Zodat je eindelijk echt kunt genieten van golfen op een mooie baan. Met je vrienden, ook al spelen ze beter dan jij. Zonder schaamte en zonder frustratie, omdat je weet dat je alle ballen in elk geval  in de sweet spot zal gaan raken.

Maar helaas, de realiteit is anders. Jouw ballen vliegen alle kanten op, je hoofd tolt van alle gedachten voordat je de bal slaat. En je noteert vaak dubbel bogeys of nog erger. Hoe komt dat toch, vraag je je wellicht af…?

Bekijk deze video om te begrijpen waarom jij maar niet beter wordt in golfen. Aan het einde van de video (rond 7:25 minuten) krijg je nog een cadeautje van ons!

 

➡️ Probeer ons online programma 7 dagen gratis

Waarom jij maar niet beter wordt in golfen

Hieronder nog even de belangrijkste redenen (en onze oplossing):

1. Je mist het innerlijke vuur

Je kunt wel zeggen dat je beter wilt worden, maar als je niet bereid bent om hierin te investeren (vooral tijd), dan wordt het nooit wat. Als jij Baas Over Je Ballen wilt worden, dan moet je vaak trainen en spelen. Met ons online coaching programma heb je altijd een stok achter de deur.

2. Je hebt geen plan (van aanpak)

Als je niet precies weet waar je nu staat (A) en wat jouw doel is (B), dan weet je niet waar je naartoe moet. Laat staan hoe je daar moet komen. In ons online coaching programma begint alles bij objectieve data. We laten je exact zien waar je nu staat en waar je naartoe kunt groeien. En belangrijker nog: je krijgt een persoonlijk plan van aanpak zodat je efficient traint.

3. Je traint niet of te weinig

Als je ergens goed in wilt worden, dan moet je meters maken: oefenen / trainen. Ze zeggen wel eens dat je er minimaal 10.000 uur in moet stoppen om ergens goed in te worden. Gelukkig gaat dat bij Het Nieuwe Golfen vele malen sneller.

4. Je traint verkeerd

Je kunt beter niet trainen, dan verkeerd trainen. Als je de verkeerde patronen er nog dieper inslijt, dan kom je in een vicieuze cirkel naar beneden terecht. Dan bereik je juist het tegenovergestelde, je wordt alleen maar slechter.

Misschien neen je af en toe een golflesje bij de lokale golf pro?

Daar gaat het op twee vlakken mis.

  1. Jouw lokale golf pro is hoogstwaarschijnlijk opgeleid door de PGA. Dat betekent dat hij of zij geleerd heeft om jou te laten starten vanuit de traditionele set-up houding. Wij willen niet beweren dat je daarmee niet goed kunt leren golfen. Het duurt alleen vele malen langer en je moet dus meer geduld hebben voordat het uiteindelijk lukt.
  2. Af en toe een adhoc ‘golflesje nemen’ heeft geen zin. Ten eerste onthoud je maar 5% van wat de golf pro gezegd heeft. En tweede zeggen alle golf pro’s wat anders, waardoor je alleen nog maar meer de weg kwijt raakt.

Online Coaching programma ‘Baas Over Je Ballen’

Wil jij écht beter worden in golfen? Meld je dan aan voor gratis trial van ons online programma. Krijg volledige toegang tot alle instructievideo’s en entertaining drills en testen waarmee je jouw golfspel drastisch zult verbeteren.

➡️ Probeer ons online programma 7 dagen gratis

Op jouw golfsucces!

Groet met impact 💥
Team True Groove

⛳ Het Nieuwe Golfen
🌍 True Groove Online

PS: Hou je niet zo van online? Meld je dan aan voor onze proeftraining Slagkracht (elke laatste vrijdag van de maand)

 

Je las een blogartikel van True Groove.

Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag is doorklikken naar de volgende stap in jouw golfleven.

Dit zijn jouw opties:

En verder?